MENU

  • Antyperspirant
  • Celuloid
  • Boswellia sertata
  • Lactil
  • Mikronizowane czerwone
  • Maskara
  • Ekstrakt skórki
  • Mączka migdałowa
  • Olej z babassu
  • Placenta roślinna.
  • Zielona herbata /camelia/
  • Fosfolipidy
  • Alginat
  • Zincidone
  • Balsam do ciała
  • Olejki eteryczne
  • Anyżek
  • Glinka ghassoul....
  • Olej orzechowy -macadania
  • Ceramidy /sphingolipids/
  • Keratolina
  • Masło shea
  • Produkty reakcji maillarda
  • Lokówka
  • Alantoina
  • Proteiny mleczne
  • Kwas askorbinowy
  • Propolis
  • Strefa T
  • Ginkgo biloba
  • Morszczyn
  • Ekstrakt z oczaru
  • Kigelia africana
  • Bronzery
  • Liposukcja
  • Olej z pestek winogron
  • Rumianek
  • Owoc ogórka
  • Jonoforeza
  • Olej jojoba
  • Alantoina

    Serum | alantan | Krzesła dziecięce | hunt poland | plastikkirurgi | kurs masażu Alantoina jest pochodną mocznika o działaniu regenerującym i ułatwiającym gojenie oraz odnowę uszkodzonego naskórka. Łagodzi pieczenie ,likwiduje zaczerwienienia skóry wrażliwej .Działa nawilżająco ,wygładza i zmiękcza skórę .Kosmetyki które w swoim składzie posiadają alantoinę znajdują zastosowanie do cery wrażliwej skłonnej do uczuleń ,podrażnionej .Alantoina zalecana jest w preparatach przeciw trądzikowych ,po opalaniu się oraz zasypkach i pudrach kosmetycznych. Dobrze chłonącym wilgoć ,szeroko stosowanym w kosmetyce i farmacji ze względu na swoje właściwości i zalety .W przyrodzie związek ten występuje w korzeniach żywokostu,i powstaje tam z kwasu moczowego znanego jako jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Alantoina ma dynamiczne działanie ,jest bardzo dobrze przyjmowana przez skórę i nie wywołuje alergii. Alantoinę można stosować w kremach do emulsji ,toników oraz serum. W tych kosmetykach znalazła zastosowanie ze względu na wygładzanie skóry szorstkiej i spękanej ,łagodzenie podrażnień ,działanie przeciw zapalne.